Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ εκλογές δρόμος για την ευημερία των λαών, η’ ακόμη ένα εργαλείο του πολιτικού συστήματος;;

 Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η έκφραση κλισέ πρωθυπουργών και κυβερνητικών στελεχών  ότι «Δεν θα υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος» έχει γίνει πλέον της μόδας, χωρίς κανένα πραγματικό νόημα παρά μόνο από το ότι υπονοεί, ότι ολόκληρες κοινωνικές ομάδες είναι επιζήμιες πλέον για την κοινωνία με τον τρόπο που υπάρχουν, και έτσι πρέπει να τους αλλάξουμε την πίστη , αφού τυχαία σχεδόν πάντοτε πρόκειται για μισθωτούς , συνταξιούχους και ανέργους, δηλαδή τα δύο τρίτα της κοινωνίας!! Αυτά ακόμη από τον καιρό του Μητσοτακικού και αργότερα του Σημητικού εκσυγχρονισμού, ενώ και ο Καραμανλής το είπε με άλλες λέξεις :«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος παρά ευχάριστος». Όλοι λοιπόν οι διαχειριστές της εξουσίας έχουν μια θεία αποστολή: να μας οδηγήσουν στο λαμπρό  δικό τους μέλλον όπου όλοι θα ζούμε σύμφωνα με τις επιταγές τους και έτσι θα ευτυχούμε.
Αντίδοτο σε αυτήν την κατάσταση δυστυχώς δεν υπάρχει διότι ...ακόμα και αυτές οι ίδιες οι εκλογές  δεν αλλάζουν τον κόσμο, γιατί τοτε απλά θα απαγορευόντουσαν, και ο λόγος επειδή πολλές φορές δημιουργούν δυναμική σοβαρών και επικίνδυνων για το σύστημα ανατροπών και ετσι ματαιώνονται με δικτατορίες !!!
Ενώ λοιπόν οι εκλογές έχουν εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι εκβιασμών, με ταξίματα συλλογικά που την άλλη μέρα ξεχνιούνται, σε μια επικοινωνιακή φούσκα, έτσι και ο τωρινός πρωθυπουργός  που προεκλογικά (το 2009) μασούλαγε φράσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, τον Νοέμβρη του ίδιου έτους ανακάλυπτε την ανάγκη να υποταχθούμε στις αγορές γιατί αυτή είναι η σιδερένια πραγματικότητα. Από τότε πέρασαν πολλά μέτρα, κόψιμο δώρων, μειώσεις συντάξεων, άνοδος ΦΠΑ, περικοπές μισθών, αύξηση της ανεργίας ,χαρίσματα φόρων με τις διευθετήσεις, τσάκισμα του ασφαλιστικού, οργάνωση της παιδείας κατά τα πρότυπα της Αλαμπάμα κλπ, κλπ , με αποτέλεσμα στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός μας έστειλε το μήνυμα «Εμείς η κυβέρνηση μαζί με τους επιχειρηματίες…. θα αποφασίζουμε για την σωτηρία της πατρίδας ενώ εσείς οι υπόλοιποι θα υποταχθείτε !!
 Τον περασμένο μήνα ( ο φίλος μας ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι …..πονάει που παίρνει μέτρα αντίθετα με την ιδεολογία του δηλ την σοσιαλιστική, αλλά το κάνει για την πατρίδα!!! Αυτό μου θυμίζει κάτι σαν το «αμάρτησα για τοπ παιδί μου!». Στο μυαλό του  βέβαια πατρίδα γι’ αυτόν  είναι η Ευρώπη και η Αμερική, οι ηγέτιδες δυνάμεις και τα αφεντικά που πρέπει να προσεχθούν, και  να μην δυσαρεστηθούν ενώ την ίδια ώρα  ταπεινώνει βάναυσα την ζωή της πλειοψηφίας των εργαζομένων και συνταξιούχων με κατάργηση δικαιωμάτων και όλα τα αίσχη που ζούμε, οργανώνει δε την περαίωση της φοροδιαφυγής, χαρίζει χρήμα στους εκμεταλλευτές της διπλανής πόρτας διαγράφει υποχρεώσεις για ασφαλιστικές εισφορές ενώ βουλιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία παρ όλες τις περικοπές των συντάξεων.
 Με στυλοβάτες λοιπόν τους…  300 πατριώτες της βουλής τους πλήρως υποταγμένους στους κανόνες των ξένων κέντρων αποφάσεων θα πορευθούμε τα επόμενα χρόνια έως ότου μας εξαφανίσουν όλους και έτσι ο δρόμος να μείνει για αυτούς ελεύθερος!!! Και κάτι για τους βολεμένους ( με τον νου τους) δημόσιους υπάλληλους με την άποψη ότι << η ηττοπάθεια ,η απελπισία ,η ελπίδα ότι εμείς θα την γλιτώσουμε και θα την πάθει ο ιδιώτης γείτονας>> όχι μόνο δεν ισχύει αλλά στην σημερινή εποχή φαντάζει ακόμη πιο ουτοπική και ηλίθια παρά ποτέ .
 Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ ΧΑΜΟ ΜΑΣ!!!!