Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!.... ΓΡΕΜΟΣ ΕΝ' ΟΨΗ !!!!Ο λόγος που για μια ακόμη φορά θα αναφερθώ σε εθνικά μας θέματα, είναι γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι για να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα μέσα στο σπίτι σου πρέπει πρωτίστως να έχεις σπίτι !!
Το τελευταίο λοιπόν διάστημα είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο έχει εκχωρήσει, ουσιαστικά, μέρος της εθνικής κυριαρχίας στην Τρόικα με την πολιτική του Μνημονίου, αλλά θέτει πλέον de facto σε κίνδυνο και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο, με τη μυστική διπλωματία που ακολουθεί μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.
Η διπλή αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που εκδηλώθηκε με αφορμή την περίπτωση του ερευνητικού σκάφους «Explora», αναδεικνύει, αναμφίβολα, την ανεπάρκεια και την αστοχία χειρισμών της κυβέρνησης στην υπεράσπιση του κυριαρχικού μας δικαιώματος.
Αποκαλύπτει, όμως, παράλληλα, τη μυστική διπλωματία του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, την οποία ξεσκέπασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Ε. Βενιζέλος, με τη γνωστοποίηση ότι η ιταλική πλευρά απευθύνθηκε και στην Άγκυρα προκειμένου να πάρει άδεια για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Είναι σαφές ότι το θέμα που ανέκυψε έχει δύο πτυχές. Η πρώτη είναι σημαντική και αφορά τις ενδοκυβερνητικές τριβές, που σχετίζονται, κυρίως, με τη λειτουργία της κυβέρνησης και το παρατηρούμενο αλαλούμ σε όλους τους τομείς.
Η δεύτερη, όμως, η πιο σοβαρή, αφορά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων.
Και αν στα ζητήματα αυτά δεν χωρούν λάθη, πολύ περισσότερο δεν είναι επιτρεπτά προσωπικά ή άλλα παιχνίδια επιπέδου μυστικής διπλωματίας.
Η ελληνική κυβέρνηση υπέστη μία διπλωματική ήττα, αφού, από το πουθενά, μια τρίτη χώρα εμφανίζεται να υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις.
Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση ( ένα τεράστιο πρόβλημα διότι όλοι κοιτούν πλέον στον ιδιωτικό τομέα την επιβίωση τους , ενώ στο δημόσιο κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ,με αποτέλεσμα πλέον κανείς να μην ασχολείται με τα εθνικά θέματα..) , το Σκοπιανό, άλλα και με το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα το θέμα των Λαθρομεταναστών δημιουργούν ένα άκρως επικίνδυνο εκρηκτικό μείγμα που όπως εκτιμώ πολύ γρήγορα θα ανατιναχτεί!!!!
Για το τελευταίο δε πρόβλημα δηλ. αυτό των Λαθρομεταναστών θα παραθέσω κάποια στοιχεία της FRONTEX όπως ότι πάνω από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου από τα σύνορα με την Τουρκία, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα πανευρωπαϊκά «ρεκόρ» εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος, που καταγράφηκαν το 2006 από χώρες της Αφρικής προς τα Κανάρια Νησιά και το 2008, όταν κοντά στις 31.000 άτομα βρέθηκαν στο νησί Λαμπεντούζα, νοτίως της Σικελίας, προερχόμενοι από χώρες της Βόρειας Αφρικής. Επισημαίνεται μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα οι ακριβείς αριθμοί των λαθρομεταναστών που πέρασαν τον Εβρο είναι κατά πολύ υψηλότεροι, αφού οι προαναφερθέντες αντανακλούν τον αριθμό μόνον των συλληφθέντων και εντοπισθέντων, χωρίς εκτίμηση για όσους πέρασαν το σύνορα και προωθήθηκαν στο εσωτερικό της Ελλάδας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.....ακόμη δε συμπληρωματικά στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία αποκαλύπτουν ότι πάνω από το 50% από τις 47.000 μετανάστες που εισήλθαν ολόκληρο το 2010 από τον Εβρο πέρασαν από τη «γραμμή» των 12,5 χιλιομέτρων μεταξύ Καστανιών και Νέας Βύσσας. Τα στοιχεία δείχνουν πως η «τρύπα» στα ελληνοτουρκικά σύνορα –όπως αποκαλείτε το χερσαίο αυτό τμήμα του βόρειου Έβρου– υπήρξε η «κεντρική πύλη εισόδου» για τους λαθρομετανάστες, αφού από εκεί πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα συνολικά 26.000 άτομα κάθε ηλικίας και εθνικότητας.
Αγαπητοί λοιπόν συμπολίτες μου , πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι... όσο αντιλαμβανόμαστε το Κράτος σαν είναι κάτι ξένο η κατ' άλλους ότι το Κράτος είναι οι πολιτικοί , και όχι ότι είμαστε εμείς οι ίδιοι ..ε! τότε με μαθηματική ακρίβεια η πορεία μας θα είναι αυτή του γκρεμού......αν δηλ. δεν έχουμε πέσει ήδη!