Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Η Ελληνική εξωτερική πολιτική, ανέκαθεν έκανε κύκλους γύρω από τον εαυτό της, επιχειρώντας να επιλύσει τα συνήθως κρίσιμα χρονίζοντα και πολύπλοκα εθνικά ζητήματα με συνεχείς αλλαγές σε πολιτικές απόψεις και κατευθύνσεις και πάνω από όλα χωρίς καμία  σταθερή εξωτερική πολιτική και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη!!
Παρακάτω  λοιπόν παραθέτω καποια από τα πολλά παραδείγματα αυτής της ερμαφρόδιτης εξωτερικής πολιτικής μας…
.Είναι γνωστό  ( ελπίζω ) , πως στο έδαφος των Σκοπίων, διαβιεί μεγάλος αριθμός ομογενών μας, που δεν αναγνωρίζεται επισήμως, ως ελληνική μειονότητα, από τις επίσημες σκοπιανές αρχές. Αυτό το «ξεχασμένο» κομμάτι του ελληνισμού, που αποτελείται από γηγενείς (ελληνόφωνους, βλαχόφωνους και λιγότερο σλαβόφωνους), Σαρακατσάνους και πολιτικούς πρόσφυγες, που έφυγαν από την Ελλάδα, την εποχή του καταστροφικού εμφυλίου, αλλά κράτησαν ακέραιη την ελληνική εθνική τους ταυτότητα και δεν προσχωρήσαν στην «ψευδομακεδονική» σκοπιανή προπαγάνδα!
Ενδεικτικά αναφέρω την περίπτωση της δασκάλας Αικατερίνης Βίδα, με καταγωγή από το Βαρικό Φλωρίνης, που ζει στο Πρίλεπ και εδώ και μια 15ετία, διδάσκει την ελληνική γλώσσα, σε παιδιά πολιτικών προσφύγων από την Ελλάδα, γηγενών ελληνοβλάχων, καθώς και σε νέους Σκοπιανούς, που επιθυμούν να μάθουν τα ελληνικά.
Το 2006, εδίδασκε την ελληνική γλώσσα, σε ένα φροντιστήριο του δήμου Πρίλεπ, απ’ όπου απολύθηκε από την διεύθυνση, επειδή μίλησε στους μαθητές για την «Θεσσαλονίκη, την αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και επειδή δημόσια κατακεραυνώνει την προπαγάνδα των γειτόνων, που ονειρεύονται «Μεγάλη Μακεδονία» μέχρι τον Ολυμπο και την Χαλκιδική!
Η κ. Βίδα έχει αιτηθεί τρεις φορές από το ελληνικό κράτος, να της δοθεί  εκ νέου η ελληνική ιθαγένεια, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Ιδια είναι και η περίπτωση, του ηλικιωμένου ομογενούς δασκάλου Αθανασίου Στεργίου στο Μοναστήρι, που εδώ και μια 20ετία, διδάσκει την ελληνική γλώσσα και ιστορία στα παιδιά Ελληνοβλάχων.
Ο κ. Στεργίου προσφάτως κατηγορήθηκε και «στοχοποιήθηκε» με προβοκατορικό τρόπο, από τα σκοπιανά ΜΜΕ, ότι «δρα με στόχο την δημιουργία ελληνικής μειονότητος», με αποτέλεσμα  να αυξηθούν οι πιέσεις και ο εκφοβισμός του από τις αρχές, αλλά και από σκοπιανούς εθνικιστές. Επανειλημμένως ο κ. Στεργίου, με καταγωγή από την Μηλεώνα Φλωρίνης, έχει αιτηθεί την επανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, πριν φύγει από την ζωή.
Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που έχουν καταθέσει αιτήσεις για απόκτηση ελληνικής ιθαγενείας, με αρνητικό αποτέλεσμα. Οι διπλωματικές μας αρχές στα Σκόπια, η ελλ. Πρεσβείας και το προξενείο στο Μοναστήρι, είναι ενήμερα. Ξεχωριστή είναι και η περίπτωση του ελληνοβλάχου δικηγόρου Γεωργίου Πίλη, του πρώτου προέδρου του ελλ. Συλλόγου «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ» στο Μοναστήρι, ο παππούς του οποίου ήταν εκδότης πριν το 1913, της εφημερίδας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ», ο οποίος επίσης έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για απόκτηση ελληνικής ιθαγενείας, στον ίδιο και την οικογένειά του.
Όσον αφορά τους πολιτικούς Πρόσφυγες, υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις, όπως οι ανωτέρω, όπου μικρά παιδιά ευρέθησαν εκτός Ελλάδος, στις άσχημες συνθήκες τότε του εμφυλίου, ενώ, όπως υπογραμμίζεται στα δημοσιεύματα, σήμερα αντιμετωπίζονται από την επίσημη Ελλάδα, ως Σκοπιανοί και όχι ως Έλληνες, που σημαίνει πως «χαρίζουμε» ουσιαστικώς αυτούς τους ανθρώπους στην  σκοπιανή προπαγάνδα,.
Έχει αξία να υπενθυμιστεί ότι η Βουλγαρία την ίδια ώρα, έχει παραχωρήσει ιθαγένεια σε περισσότερους των 40.000 πολιτών των Σκοπίων, που δηλώνουν Βούλγαροι!
Θέλετε και άλλο παράδειγμα της υπέροχης και στιβαρής μας  εξωτερικής μας πολιτικής;;..
Οι ίδιοι οι Πομάκοι – μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Πομάκων – καταγγέλλουν, ότι υπάρχει έλλειψη όχι μόνο τηλεοπτικού αλλά και ραδιοφωνικού σήματος, σε ολόκληρη την περιοχή της ορεινής Ροδόπης ( Και μάλιστα την ίδια στιγμή, που αυτοί πληρώνουν κανονικά την ΕΡΤ μέσα από τους λογαριασμούς τους, της ΔΕΗ.)Δεν φθάνει λοιπόν το ότι τα παιδιά των Πομάκων πρέπει να διδάσκονται τα τουρκικά και όχι τα Πομάκικα , και πάλι χάρις στο υπέροχο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών , το ελληνικό κράτος δεν τους δίνει και την δυνατότητα να παρακολουθούν ελληνική τηλεόραση, αλλά μόνο τούρκικα κανάλια.!!
Ούτε λίγο λοιπόν ούτε πολύ παραδίδουμε ολόκληρα τα Πομακοχώρια της Ροδόπης (το Προξενείο προτιμά τον όρο “ορεινός όγκος της Ροδόπης”, για να μην αναφέρεται σε Πομακοχώρια) στα νύχια της τούρκικης προπαγάνδας. Γιατί αν στο σχολείο μαθαίνεις τουρκικά, στην τηλεόραση ακούς τουρκικά, τι άλλο παρά Τούρκος θα νομίζεις ότι είσαι;
Εν’ κατακλείδι θα αναφέρω την  περίπτωση της ηρωικής δασκάλας  Χαράς Νικοπούλου, που  αυτό που περισσότερο από κάθε τι άλλο, ενόχλησε τους υπαλλήλους του τουρκικού προξενείου, ήταν το ότι επιχείρησε να φέρει τα μουσουλμανόπαιδα σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό. Τους έμαθε ελληνικά τραγούδια, τους έδωσε βιβλία, ακόμη τόλμησε και να οργανώσει εκδρομές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αυτό ακριβώς λοιπόν θέλουν οι Τούρκοι. δηλαδή οι Πομάκοι να είναι αγράμματοι, να μην έχουν επαφή με Ελλάδα, να μην βλέπουν ελληνικά κανάλια στην τηλεόραση, για να νομίζουν ότι όλα γύρω τους είναι Τουρκία. με ότι αυτό συνεπάγεται…..Κύριοι πολιτικοί μας  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ !!!