Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΈΝΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ …ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ !!

2ο ΜΕΡΟΣ…
ΈΛΛΗΝΕΣ ….ΙΣΩΣ ΟΙ  ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΝ….ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ!!!
Στην σημερινή μας συνεχεία  για τον ορυκτό μας πλούτο θα παραθέσω μερικά στοιχεία τα οποία αν μη τι άλλο εάν δεν σας δώσουν απαντήσεις τουλάχιστον θα σας δώσουν αρκετό υλικό για σκέψη, σχετικά με  την ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος και φυσικά των πολιτικών μας αλλά και της δικιάς μας βλακείας να τους ψηφίζουμε , με πρώτον εμένα!!
Σύμφωνα λοιπόν με διάφορες πηγές αλλά και με στοιχεία από το άρθρο του Ευκλείδη Καραγιαννίδη, ανεκμετάλλευτα δισεκατομμύρια ΄΄υπάρχουν΄΄ στο υπέδαφος μας, που σε περίπτωση που μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε  τα έσοδα που θα προκύψουν από αυτήν την δραστηριότητα υπολογίζονται για κάθε Έλληνα τουλάχιστον στα ……95 000 000 000 !!!!


Η Ελλάδα και δη η Βόρεια Ελλάδα  είναι η περιοχή πού χτυπήθηκε ίσως περισσότερο από όλες τις άλλες περιοχές από τη διεθνή κρίση, λόγω της φύσης της οικονομίας της και κυρίως της έντονης εξωστρέφειας των επιχειρήσεών της με
χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εφαρμογή ελαστικής εργασίας στις μεγάλες βιομηχανίες, μείωση ή και εγκατάλειψη παραδοσιακών αγροτικών καλλιεργειών, πτώση της τουριστικής κίνησης συνθέτοντας έτσι ένα “εφιαλτικό” σκηνικό, οι συνέπειες του οποίου σύμφωνα με αναλυτές θα φανούν ακόμη πιο έντονα από την επόμενη χρόνια, επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη εικόνα.
Την ίδια στιγμή λοιπόν στο υπέδαφος της ευρύτερης περιοχής υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους μένουν ανεκμετάλλευτοι κυρίως λόγω αντιδράσεων σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών που δημιουργεί πολιτικό κόστος, το οποίο καμία κυβέρνηση δεν θέλει να επωμισθεί , και εάν έψαχνε κάποιος τους λόγους γι’ αυτό θα μπορούσε ίσως να αναφέρει ότι….ο καταμερισμός των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975 είναι:
    α') Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),
β') Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ') Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ') Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL)."
Η αλήθεια είναι ότι:
1) Η εταιρεία "Occidental Petroleum" ανήκει αληθώς στον κ. Χάμμερ, ο οποίος όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΕΞΑΝΟΣ" αλλά εβραϊκής καταγωγής ( η οικογένεια Χάμμερ,  πήγε στο Μανχάταν από την Οδησσό και είναι Εβραίοι της Ρωσίας)

2) Οι 
Ροκφέλλερ ιδιοκτήτες της "CHEVRON", όπως έχει ηδη δημοσιευτεί πολλάκις είναι και αυτοί Εβραίοι.
3) Η ESSO είναι επίσης εβραϊκών συμφερόντων αφού ανήκει στην οικογένεια Ροκφέλλερ.

4) Η TEXACO αναφέρεται ως "αμερικανική" στο άρθρο αλλά είναι και αυτή παρακλάδι των 7 πετρελαϊκών αδελφών των Ροκφέλερ ! Όσο για την 
SHELL ο ιδρυτής της Marcus Samuel, ήταν επίσης εβραϊκής καταγωγής από το Whitechapel του Λονδίνου.
Παρακάτω λοιπόν πέραν των στοιχείων που ανέφερα στο προηγούμενο μου άρθρο σας δίνω και κάποια επιπλέον στοιχεία για ....τον ορυκτό μας πλούτο, και φυσικά εννοώ το πετρέλαιο, τον χρυσό, την  γεωθερμία, ακόμη και το ουράνιο που παραμένει ένα θέμα ταμπού για την ελληνική πραγματικότητα.

Τα νούμερα είναι πράγματι εντυπωσιακά : Ένα τεράστιο γεωθερμικό ενεργειακό δυναμικό, της τάξης των 150 μεγαβάτ το χρόνο, που αντιστοιχεί σε 114.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, αξίας που ξεπερνά τα 33.455.000 ευρώ , μένει ανεκμετάλλευτο εδώ και πολλά χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι τρεις επενδύσεις χρυσού μπορούν να αποφέρουν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 500 εκατ. ευρω τουλάχιστον από άμεση φορολογία στο ελληνικό κράτος ετησίως, ενώ φέρουν ξένα κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον στη χώρα.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χώρα θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της σε πετρέλαιο, εκτιμώντας ότι τα κοιτάσματα του ελλαδικού χώρου και κυρίως στο βορειοελλαδικό μπορεί να περιέχουν από ένα έως και τρία δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Όσο για το ουράνιο, οι ειδήμονες λένε ότι η αξιοποίηση μέρους των βεβαιωμένων κοιτασμάτων του Παγγαίου θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της χώρας “εν μια νυκτί”. Φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο σε μια εποχή όπου όλοι μιλάνε για χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγκατάλειψη των ορυκτών να θίγουμε ένα τέτοιο ζήτημα. Από την άλλη θεωρούμε ότι χρήσιμο θα ήταν να αναλογιστούμε τι χάσαμε, τι χάνουμε και τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε έστω και σήμερα με το λιγότερο δυνατόν κόστος σε επίπεδο ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος.

Απλά αναρωτιέμαι αν ήρθε πλέον η ώρα για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του τεράστιου αυτού θέματος, η οποία και θεμιτή είναι αλλά και αναγκαία προκειμένου με τις σωστές δράσεις και ενέργειες η Βόρεια Ελλάδα και η χώρα στο σύνολό της να μπορέσει να εκμεταλλευτεί έστω ένα μέρος αυτού του τεράστιου κρυμμένου της θησαυρού.
Στο επομενο φυλλο ,στο τριτο και τελευταιο μερος στο θεμα αυτο, θα αναφερθουμε σε μια ακομη σειρα καποιων εν' δυναμει δρασεων,  ουτως ωστε να κλεισουμε αυτη την μικρη ενημερωση σας..(μας).