Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ........ΤΥΧΑΙΟ ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!!!


Για μια ακόμη φορά καποιοι απο εμας (ευτυχως οι λιγότεροι) φορωντας τον μανδυα της απόλυτης υποκρισιας , εκπλαγηκαμε με αυτά που ακουστηκαν για κασετες και τα συναφή .... ενώ οι περισσοτεροι απο εμας ακούσαμε την ειδηση τοσο φυσιολογικα όπως θα ακούγαμε π.χ το οτι η γη γυρνα γύρω απο τον ηλιο!!!!
Το γελιο βεβαια ειναι στο γεγονος οτι οι πρωταγωνιστες αυτης της ιστοριας δεν ειναι αλλοι απο τους συνηθεις υποπτους δηλ. Αυτους που εχουν αναγαγει την υποθεση του αθλητισμου σε φαμπρικα γρηγορης κερδοφοριας!
Απο την αλλη πλευρα οι πολιτικοι προισταμενοι του αθλητισμου αλλα και οι πολιτικοι στο συνολο τους σφυριζουν αδιαφορα με γενικολογες αναλατες και ανουσιες αναφορες γιατι πολυ απλα οπως πολυ σοφα λεει και ο λαος ...κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.. !
Σαν επιλογο σε αυτη την καθ' ολα ανουσια αναφορα μου για το συγκεκριμενο θεμα , οφειλω πρωτον να αναφερω, οτι την εκανα απλα και μονο επειδη ειναι στην επικαιροτητα , και χωρις να περιμενω τιποτε περισσοτερο, και δευτερον για του λογου το αληθες ,σας παραθετω την δηλωση του ΓΓ Αθλητισμου Κου. Πανου Μπιτσαξη που καταδεικνυει με τον πιο ξεκαθαρο τροπο το πως αντιλαμβανεται η πολιτεια την διαφθορα και εαν εμεις οι πολιτες πρεπει να περιμενουμε κατι περισσοτερο......Α!! ξεχασα ...αν δεν κανω λαθος τους πολιτικους εμεις τους εκλεγουμε ...κια τους παραγοντες εμεις τους επευφημουμε.....Τυχαιο...δεν νομιζω!!!
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αναφέρεται στα «διαχρονικά προβλήματα του Ελληνικού αθλητισμούς, την διαφθορά και την βία, ενώ τόνισε ότι ο στόχος της Ελληνική Πολιτείας είναι να πάρει «κάθε πρόσφορο μέτρο για την ευρυθμία του Ελληνικού ποδοσφαιρου......

Αναλυτικά η επιστολή

«Η Ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη τη δυσοσμία που αναδύεται από τις αποκαλύψεις παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που υποδηλώνουν παρασκηνιακούς χειρισμούς και ύποπτες μεθοδεύσεις, προς την κατεύθυνση αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι και διεθνής.
Η διαφθορά και η βία αποτελούν, παρά την πρόοδο που έχει υπάρξει, διαχρονικά προβλήματα του Ελληνικού αθλητισμού, που εμπίπτουν στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Πολιτείας.

Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαοφιλές. Με διάφορους βαθμούς ενδιαφέροντος το παρακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων. Αν και η οργάνωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου στηρίζεται στο λεγόμενο αυτοδιοίκητο, είναι προφανές, πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την θεσμοθετημένη από το νόμο αποστολή της, οφείλει να παίρνει, κάθε πρόσφορο μέτρο για την ευρυθμία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων και την έγκαιρη και άμεση εξουδετέρωση υπαρχουσών, αλλά και κυοφορούμενων εστιών διαφθοράς.

Πληροφορηθήκαμε με ικανοποίηση ότι, κατόπιν των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Αθλητικός Εισαγγελέας επενέβη αυτεπάγγελτα και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση των αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί, ενδείξεις περί των οποίων διαφαίνονται από τις διάφορες εκατέρωθεν καταγγελίες ποδοσφαιρικών παραγόντων.
Με τον προσήκοντα σεβασμό επιθυμώ να σας επισημάνω το έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη ανησυχία του κόσμου για την ανάγκη, εντός των ορίων των δικονομικών κανόνων, της ταχύτερης δυνατής διεξαγωγής της προκαταρκτικής εξέτασης, προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της ζοφερής αυτής υπόθεσης.

Παρέλκει να σημειώσω ότι η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής συνδέεται άρρηκτα με την συναγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων και αποφάσεων, που έχουν να κάνουν με την οργάνωση και την φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων».

ΠΑΡΑΚΑΛΏ  ΠΟΛΥ  ΜΗΝ  ΓΕΛΑΤΕ !!!!