Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΕΔΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ....ΧΤΕΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!!!!!!


....Προσπαθώ σχεδόν πάντα να μην γράφω όταν είμαι φορτισμένος και ο λόγος είναι ότι θεωρώ σίγουρο ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρνητικό και κατ’ επέκταση να χαρακτηρισθεί τουλάχιστον μεροληπτικό, αλλά αυτήν την φορά δεν με νοιάζει καθόλου γιατί για το παρακάτω θέμα τα έχω από χρόνια μαζεμένα αλλά και διότι σήμερα βιώνουμε την χειρότερη οικονομικά στιγμή στην μεταπολεμική μας ιστορία με ορατό κίνδυνο ακόμη και την πλήρη κατάρρευση του κράτους.....δυστυχώς !

Όταν οι αρχαίοι μας προγονοί ανακάλυψαν και εφήρμοσαν την έννοια της δημοκρατίας ήταν απόρροια φιλοσοφικών διεργασιών και αποτέλεσμα υψηλής πνευματικής διαύγειας και γι’ αυτό τον λόγο δεν έμειναν σε μια απλή εξαγγελία δημοκρατικών αρχών αλλά υλοποίησαν στο έπακρο, το υψηλότατο αυτό πνευματικό αγαθό!
Εδώ λοιπόν ξεκινάει η οδύσσεια της έννοιας της δημοκρατίας και όταν λέω εδώ ,εννοώ φυσικά τις σημερινές εποχές όπου εκατοντάδες αιώνες μετά έμελλε σε εμάς τους …νεοέλληνες να συνεχίσουμε και το λιγότερο να διατηρήσουμε την χρυσή παρακαταθήκη των προγονών μας..τρομάρα μας ( οι θόρυβοι που ακούτε τις νύχτες είναι τα κοκάλα τους που τρίζουν..) αλλά βέβαια εμείς λειτουργήσαμε και λειτουργούμε ακριβώς όπως έχουμε μάθει , ‘η μάλλον κακομάθει, εδώ και παρά,παρά, πολλά χρόνια…δηλ. πως ; απλά ,με τον πιο απλό και πονηρό και μάλιστα ίσως, έως ένα σημείο πλέον πρόστυχο τρόπο , τρόπο λειτουργίας που ούτως ‘η άλλως τον χρησιμοποιούμε σχεδόν σε όλες τις κοινωνικές μας διεργασίες και φιλοσοφούμε μόνον όταν πρόκειται για προσωπικά μας θέματα.
Είμαι σίγουρος ότι όσοι από εσάς διαθέτετε απλή λογική και το μίνιμουμ της νοημοσύνης έχετε σίγουρα καταλάβει που θα καταλήξω…και φυσικά δεν θα σας απογοητεύσω, γι’ αυτό και θα ήθελα να μάθω πως γίνεται. όλοι εσείς που σε μια νύχτα ‘η αν θέλετε σε πολλές νύχτες έχετε αποφασίσει να διαμαρτυρηθείτε και να διεκδικήσετε οτιδήποτε από αυτό το άμοιρο κράτος ( κράτος για ‘μένα είναι οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί ) με ποια λογική λοιπόν που να είναι βασισμένη στην έννοια της δημοκρατίας αποφασίζετε να υλοποιήσετε αυτές σας τις αποφάσεις εις βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων , και το πιο οξύμωρο όλων με ποια λογική αντιδράτε ,φωνάζετε και βρίζετε όταν κάποιοι άλλοι που διεκδικούν οτιδήποτε …διαμαρτύρονται με τον ίδιο τρόπο ;; ε! μπορείτε να απαντήσετε….μπορείτε!!!, σιγά τώρα να μην πάρω απάντηση και μάλιστα ποιος να μου την δώσει;;... μήπως αυτοί που φυλάνε κατουρημένες ποδιές για μια θέση στο δημόσιο και μόλις μπούνε αρχίζουν την επόμενη κιόλας μέρα τις απεργίες ,’η μήπως αυτοί που ταμπουρώνονται πίσω από παράλογους νόμους , παράλογα κεκτημένα και πάνω από όλα άδικες πέρα ως πέρα συμπεριφορές έναντι των υπόλοιπων συμπατριωτών τους ( τζάμπα ρεύμα οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ ,στα 45 σύνταξη οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί ,τζάμπα τηλέφωνο οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, γήπεδα χάρισμα σε ανώνυμες αθλητικές επιχειρήσεις, αλλά και χάρισμα στα χρέη των παραγόντων τους (‘λες και οι… πολιτικοί μας τα πληρώνουν από την τσέπη τους ), χάρισμα και ανταλλαγές οικοπέδων με τον κλήρο, δημόσιοι υπάλληλοι που συλλαμβάνονται και όχι μόνον δεν απολύονται αλλά απεναντίας προάγονται….και τόσα μα,τόσα αλλά ακόμη....).
Φυσικά όπως έγραψα παραπάνω δεν πρόκειται να πάρω καμία απάντηση ,τέτοια τουλάχιστον που να θεωρείτε αντικειμενικά σοβαρή, εκτός από τις υποκειμενικές απόψεις ανθρώπων με πολιτικά και συνδικαλιστικά πολύχρωμα γυαλιά και το χειρότερο όλων είναι.... ότι δυστυχώς δεν βλέπω φως στο τούνελ, και πως να δω δηλαδή αφού κάποιοι με την μοναδική ικανότητα που έχουν στην παραγωγή και στο χτίσιμο τούβλων έχουν καταφέρει να αποκλείσουν τις εισόδους και τις εξόδους ,της ελευθέριας , της λογικής και πάνω από όλα της.. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.